לחם יוגורט וגרעינים מהיר הכנה
כיף
להכין לחם בבית ועוד יותר כיף לאפות לחם יוגורט מהיר הכנה שממלא את הבית בריח משגע
ותוך שעה מרגע ההכנה אפשר לחתוך סלט ולשבת לאכול ארוחה נפלאה.
מה שמתפיח את
הלחם זו אבקת סודה לשתייה בשילוב עם אבקת אפייה והיוגורט. אפשר לגוון בתוספות לפי
מה שיש בבית אבל לא לוותר על הבסיס שזה היוגורט והחומרים המתפיחים
מצרכים
תבנית אנגלישקייק רגילה (30 ס"מ על 10 ס"מ)
350 גרם קמח לבן (1/2 2 כוסות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
300 גרם יוגורט 3%
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
3 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות מכל סוג של שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ועוד כף לציפוי הלחם
אופן הכנה
- לקלות (שלוש כפות מכל סוג)
שומשום, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת במחבת יבשה וללא תוספת שמן. לוקח כחמש
דקות על חום בינוני תוך כדי ערבוב, שימו לב השומשום קופץ כשהוא מתחמם זה בסדר
גמור. לצנן את הגרעינים
- לחמם תנור ל-170 מעלות. לרפד
תבנית בנייר אפייה ולפזר כף קמח על הבסיס
- לנפות קמח, אבקת אפייה ואבקת
סודה לשתייה, להוסיף מלח וגרעינים ולערבב
- להוסיף יוגורט, חלב, שמן, דבש
ולערבב עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד
- להעביר את הבצק לתבנית ולסדר
אותו, למרוח את הבצק מעט מים ולפזר שומשום וגרעינים (לא קלויים)
- לאפות כ- 45 דקות ומומלץ אחרי
חמש דקות להוציא מהתבנית ולהניח על רשת צינון
- כיף לאכול את הלחם כשהוא חמים
(לא רותח!)
- הלחם במיטבו ביום האפייה. ניתן
לפרוס ולהקפיא