עוגיות אגוזים ושקדים עוגיות ללא קמח וללא גלוטן
עוגיות אגוזים ושקדים נהדרות לפסח ולכל
השנה למי שמחפש עוגיות ללא קמח וללא גלוטן.
אפשר לגוון בסוגי האגוזים כי לכל סוג
יש טעם ומרקם שונה וזה ישנה בהתאם את הטעם של העוגיות
קליפת לימון מגורדת וקינמון מוסיפים
ארומה נהדרת
מצרכים
20 עוגיות
100 גרם אגוזי מלך טחונים,
100 גרם שקדים טחונים
50 גרם חלבון (חלבון מ-2 ביצים גודל M)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
ציפוי
100 גרם פרוסות שקדים
אופן הכנה
- להרתיח מים בסיר בינוני (כמות המים נקבעת לפי גודל הסיר לכן אין כמות מדויקת בערך שליש סיר למלא במים) בסיר קטן לשים סוכר וחלבונים, להניח מעל הסיר עם המים הרותחים ולערבב בלי הפסקה עד שהסוכר נמס.
- בקערה בינונית לשים אגוזים ושקדים טחונים, לשפוך מעליהם את החלבון והסוכר המחוממים. לערבב היטב. להוסיף קליפת לימון, תמצית וניל וקינמון. לבחוש ולהעביר לכלי אטום. לשים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
- לחלק את התערובת ל-20 כדורים. לגלגל אותם לנחש באורך כ- 10 ס"מ, לגלגל את הנחש בשקדים הפרוסים ליצור צורת סהרון או פרסה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.(רצוי לעבוד עם ידיים מעט רטובות ,בגלל שהתערובת דביקה)
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב. לשים לב לא לאפות יתר על המידה אז העוגייה תהיה קשה מדי. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה
- אפשר לגוון בהרכב האגוזים והשקדים בעוגייה, בתנאי שתשמרו על המשקל הכולל של 200 גרם. ניתן להשתמש רק באגוזי מלך, במקום לשים חלק אגוזי פקאן או לוז. השתמשו במה שטעים לכם.
- במקום פרסות או סהרונים ניתן להשאיר את העוגיות בצורת גלילים קטנים וכך לגלגל בפרוסות השקדים ולאפות.
- אני תמיד מכינה כמות משולשת. כי העוגיות האלה מעולות. קונה צלחת הגשה יפה, מסדרת עליה עוגיות נפלאות שכאלה, עוטפת בצלופן ומעניקה לאנשים מקסימים.