עוגיות חמאה מזלג
עוגיות
חמאה קטנות, פריכות, נמסות בפה. אצלנו בבית קופסת העוגיות מתרוקנת בקצב מסחרר
הקורנפלור
במתכון מעניק לעוגיות פריכות נהדרת ואם לא אוהבים את פסי המזלג אפשר לשטח את
העוגיות בעזרת פטיש שניצלים שייתן את הצורה שטבועה בו
מצרכים
יוצאות כ- 60 עוגיות חמאה שזה המון עוגיות. אני תמיד מחלקת קופסאות למשפחה וחברים אבל בהחלט אפשר להכין חצי כמות.
350 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי) מנופה
2 שקיקים סוכר וניל
300 גרם קמח (2 כוסות +כף)
300 גרם קורנפלור (2 כוסות +כף)
3 כפות שמן קנולה
לזרייה- אבקת סוכר
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד 2
תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה
- בקערת מערבל עם וו גיטרה (או
במעבד מזון עם להב פלדה ואז עובדים בפולסים קצרים) שמים חמאה, סוכר וסוכר
וניל. מנפים את הקמח והקורנפלור, מוסיפים לקערה ומערבלים במהירות איטית ותוך
כדי הערבול מוסיפים את השמן. ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שמתקבלים גושי
בצק. לוקחים פיסת בצק קטנה ומגלגלים אותה לכדור. מניחים בתבנית במרווחים של
2.5 ס"מ. לוחצים קלות עם מזלג על כדור הבצק על מנת שיוטבעו בו הפסים
- אופים כ- 30 דקות עד שהעוגייה
מקבלת צבע קרם בהיר. מצננים היטב ובוזקים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה
אטומה עד חודש (מניסיוני לא מחזיק מעמד אפילו יומיים)
הערות והצעות
איכות החמאה משפיעה מאוד על טעם העוגיות. צריך שהחמאה תהייה רכה אבל לא חמה או מומסת על הגז. רק רכה בטמפרטורת החדר. חשוב לנפות את אבקת הסוכר, כדי שלא יהיו לנו ביסים לא נעימים בפה של גושי סוכר. אין אבקת אפייה במתכון ולא להוסיף אבקת אפייה זה לא מתאים במתכון הזה וישנה את מרקם העוגייה.