רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד

 רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד

אני מאוד אוהבת להכין עוגות שמרים. בצק שמרים קר ממש נוח לרידוד וליצירת עוגות שמרים אישיות או רולדות. בצק שמרים קר הוא בעצם סוג של בצק פריך רק עם שמרים ולכן אינו מכפיל את נפחו כמו בצק שמרים קלאסי. אני מכינה אותו ערב קודם (למרות שזה לא חובה) ולמחרת מכינה מליות לפי מה שיש בבית.

רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד

מצרכים

שלוש רולדות

1/2 ק"ג קמח (1/2 3 כוסות)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
120 מ"ל חלב (1/2 כוס ) אפשר להחליף ב- מים או מיץ תפוזים או שמנת חמוצה חצי גביע
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון או תפוז
קמח לקימוח משטח העבודה

מלית שוקולד (ל - 3 רולדות)

500 גרם ממרח שוקולד שאוהבים
פירורי עוגת שוקולד או עוגיות שוקולד (כ- 3 כפות לכל רולדה)
מי שאוהב, אפשר להוסיף שערות חלבה או קוביות חלבה

מלית קינמון (ל - 3 רולדות)

100 גרם חמאה רכה או ריבה בטעם שאוהבים
1/2 כוס סוכר חום
1 כף (עם בטן) קינמון טחון

מלית תפוחי עץ (ל- 3 רולדות)

5 תפוחי עץ ,לקלוף ולגרד במגרדת עבה, לסחוט מעט נוזלים
4 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
4 כפות פירורי לחם או ביסקוויט
4 כפות צימוקים קטנים
3 כפות ריבה אדומה

ציפוי

1 ביצה טרופה, 1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה

בצק

לנפות קמח לקערת המערבל (אפשר גם ללוש ביד, זה כיף!) להוסיף סוכר, מלח ולערבב.
להוסיף את השמרים (אם הם טריים לפורר אותם לתוך הקמח ואת המלח להוסיף בסוף) ,להוסיף חלמונים, חמאה, שמנת חמוצה או חלב, תמצית וניל וגרידת לימון.
לערבל עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב קר.
לשים את הבצק בקערה גדולה משומנת ולעטוף בניילון נצמד. להניח במקרר לפחות שעה ,אני אוהבת לשים ללילה במקרר ,כ- 8 שעות.
יש להוציא את הבצק מהמקרר כחצי שעה לפני הרידוד. בדיוק הזמן בו מכינים את המליות ומארגנים את משטח העבודה. לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים, לרדד למלבן באורך של 35 ס"מ על 20 ס"מ למרוח את המלית האהובה עליכם. לגלגל לרולדה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
אני עושה חתכים עם סכין חדה (ראו בתמונה) לתת לרולדות לתפוח כ- 30 דקות ,למרוח בביצה ולפזר מעל סוכר וניל
. לאפות בתנור בחום בינוני,180 מעלות כ- 20 עד 30 דקות

רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד

רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד

מלית שוקולד

למרוח 1/3 מכמות הממרח, לפזר מעל פירורי עוגה ,להוסיף שערות חלבה אם אוהבים ,לגלגל ולהניח בתבנית

מלית קינמון

למרוח 1/3 מכמות החמאה או ריבה ,לערבב סוכר וקינמון ולפזר מעל. ניתן להוסיף אגוזים קצוצים או פירות יבשים לפי הטעם. לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית.

מלית תפוחי עץ

למרוח ריבה על הרולדה, לערבב יחד את כל שאר חומרי המלית ולפזר מעל הריבה שמרחנו. לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית

רולדות מבצק שמרים קר במילוי שוקולד ועוד