בראוניז פרווה לפסח
מצרכים
תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ על 30
ס"מ
170 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
120 מ"ל שמן (1/2 כוס) שמן קנולה או תירס אפשר גם שמן זית עדין
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס. לדחוס היטב)
80 גרם סילאן (1/4 כוס)
20 גרם קקאו (1/2 2 כפות)
3 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם קמח תופח לפסח (חצי חבילה)
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר פרווה
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה
אופן הכנה
לרפד תבנית בנייר אפייה ולחמם תנור ל-
160 מעלות. בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ ושמן. לחמם במיקרוגל על עצמה
בינונית במשך דקה. להוציא ולערבב ואם נשארו גושים להחזיר למיקרוגל למשך שלושים
שניות ולקבלת תערובת אחידה. להוסיף לקערת השוקולד סוכר לבן, סוכר חום וסילאן
.לערבב עם מטרפה היטב.
לטרוף ביצים, קורט מלח ותמצית וניל בצלוחית נפרדת ולהוסיף בזרם חלש תוך כדי ערבוב.
לנפות יחד קמח תופח וקקאו ולהוסיף לתערובת .לערבב עד שהקמח נבלע בתערובת. להעביר
את התערובת לתבנית ,ליישר ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס משני הסוגים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות
כחצי שעה. לאחר חצי שעה לבדוק עם קיסם. צריכים לצאת פירורים לחים או קיסם מעט לח
אך לא יבש! אנחנו לא רוצים בראוניז שהפכו לעוגת שוקולד יבשה. לצנן היטב ולהעביר
למקפיא .לאחר שעתיים או יותר להוציא את התבנית מהמקפיא ולחתוך לריבועים בגודל
הרצוי. ממליצה להניח את הבראוניז החתוכים בעטרות נייר ולאחסן בקופסה סגורה במקרר.
ניתן להפריד בין השכבות החתוכות עם נייר אפייה
הערות והצעות
- מי שרוצה להמיר את המתכון לחלבי, חמאה בכמות של 150 גרם במקום השמן.
- טבעונים - להמיר את הביצים ברסק תפוחים לא ממותק.
- ביצה אחת = 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק