עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

אני מאוד אוהבת לאפות עוגות גבינה, יש לי מבחר גדול של מתכונים. לאחרונה התחלתי לאפות עוגות גבינה עם ריקוטה, היא שונה מאוד במרקם ובטעם לעומת גבינה לבנה רגילה. השילוב בין ריקוטה ויוגורט נפלא. ממליצה לא לוותר על הציפוי מכיוון שהוא מוסיף למראה חגיגי של העוגה וכמובן גם לטעם

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינהעוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

מצרכים 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

בסיס

200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת

מלית

750 גרם גבינת ריקוטה 9%
300 גרם יוגורט סמיך (ראו הערות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 כפות קורנפלור
קליפת לימון מגוררת (1 כף)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים גודל
L מופרדות לחלבונים וחלמונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

ציפוי

450 גרם יוגורט סמיך (ראו הערות)
4 כפות אבקת סוכר

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

אופן הכנה

לחמם תנור ל- 170 מעלות. בתחתית התנור שמים תבנית מלבנית רחבה בגובה של כ- 5 ס"מ. ממלאים את התבנית במים רותחים כשהתנור חם. לא צריך למלא את התבנית בהמון מים. מספיק שהיא תתמלא עד חצי הגובה . מאוד חשוב לרפד את התבנית העגולה של עוגת הגבינה מבחוץ בנייר כסף למניעת נזילות וכדי שלא ייכנסו מים לתוך העוגה

בסיס

טוחנים ביסקוויטים ומוסיפים להם חמאה מומסת. מערבבים. לרפד תבנית בנייר אפייה ,להעביר פנימה את תערובת הביסקוויטים ולהדק עם כף לתבנית

מלית גבינה

  • להעביר את גבינת הריקוטה דרך מסננת לתוך קערה גדולה לתוכה מוסיפים יוגורט, קורנפלור, תמצית וניל , 150 גרם סוכר (3/4 כוס), קליפת לימון וחלמונים. מומלץ לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
  • מקציפים חלבונים, כאשר מתחיל להיווצר מעט קצף נוסיף 100 גרם סוכר (1/2 כוס) ונקציף עד שייווצר קצף יציב. 
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בעדינות ולאחר מכן מעבירים לתבנית ומיישרים
  • להכניס לתנור לאפייה ולאפות למשך שעה עד שהעוגה יציבה בצדדים הקרובים לדפנות ומעט רוטטת במרכז. תבנית העוגה תהייה בתוך התנור על רשת ולא בתוך התבנית עם המים שנמצאת בתחתית התנור. 
  • מצפים את העוגה ביוגורט כפי שכתוב בהוראות הכנת הציפוי וממשיכים לאפות לפי ההוראות

ציפוי

  • מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר, שימו לב שלא יהיו גושים
  • מוציאים את העוגה מהתנור לאחר כשעה אפייה כשהיא רוטטת מעט במרכז ויציבה קרוב לדפנות.
  • בעזרת כף נפזר את מלית היוגורט ממש בעדינות מהצדדים כלפי המרכז. מיישרים ומחזירים להמשך אפייה בתנור למשך 15 דקות. 
  • שימו לב יש להוציא את תבנית המים החמים
  • לאחר 15 דקות לכבות את התנור ולפתוח את דלת התנור מעט. להשאיר את העוגה בתנור בפנים עד שהיא מתקררת ולאחר מכן מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות לפני שמוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה. 
  • העוגה נשמרת במקרר כשבוע

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה

הערות והצעות

  1. יוגורט סמיך הכוונה ליוגורט מעל 3% שומן ולא יוגורט נוזלי המיועד לשתייה. בעוגה הזאת אני מעדיפה יוגורט יווני 4.5% כי הוא סמיך וטעים
  2. שמנת חמוצה יכולה להחליף את היוגורט באותה הכמות גם בתוך העוגה וגם בציפוי למי שלא אוהב את החמיצות של היוגורט
  3. ניתן להחליף את בסיס הביסקוויטים בטורט דק או בצק פריך אפוי. אני לא ממליצה לאפות את העוגה ללא בסיס כי אז לא נוכל להעביר אותה לצלחת הגשה ובנוסף הבסיס מעניק לעוגה יציבות 
  4. אני ממש ממליצה השתמש בביצים בטמפרטורת החדר זה עוזר להקצפה טובה
  5. שימו לב להשתמש במשקל או בכוס מדידה אוניברסלית המכילה 240 מ"ל
עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט אפויה ועדינה