עוגת גבינה אפויה עם משמשים

 עוגת גבינה אפויה עם משמשים 

עוגה בחושה וממש קלה להכנה. אין צורך להפעיל מיקסר. מספיק קערה ,כף ומצב רוח טוב. בסיס העוגה הנו עוגה לבנה, רציתי בסיס קליל ולא פריך כמו בפאי.
מלית גבינה מעודנת עם משמשים טריים (אפשר גם אפרסקים ,פירות יער או פרי משומר)

עוגת גבינה אפויה עם משמשים

מצרכים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

עוגת בסיס

100 גרם סוכר (1/2 כוס)
50 גרם חמאה מומסת (לא רותחת!)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
2 ביצים גודל
L
125 גרם גבינה לבנה 5%
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקיק)

מלית גבינה

225 גרם גבינת שמנת 25% או 5%
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים גודל
L
5 כפות קורנפלור
8-10 משמשים טריים ( או משומרים או פרי אחר טרי או משומר שאתם אוהבים)

עוגת גבינה אפויה עם משמשיםעוגת גבינה אפויה עם משמשים

אופן הכנה

לשמן היטב בחמאה את התבנית, (אני אוהבת להניח על תחתית התבנית נייר אפייה כך קל יותר לשחרר את העוגה לאחר הצינון כשרוצים להעביר אותה לצלחת הגשה) לחמם תנור ל- 160 מעלות

עוגת בסיס

לנפות קמח עם אבקת אפייה לתוך קערה גדולה. להוסיף סוכר ולערבב עם כף. ליצור גומה. בתוך הגומה יש לשים ביצים, גבינה לבנה, חמאה מומסת ושמן. לערבב היטב עם כף לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית כאשר משאירים שוליים עבים בגובה של כשני ס"מ של התערובת על מנת שיהיה לנו מקום להכניס את מלית הגבינה.

מלית גבינה

לערבב עם מטרפה את הגבינות, להוסיף סוכר, ביצים וקורנפלור . לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים. להעביר את מלית הגבינה לתבנית וליישר. לחצות את המשמשים ולסדר אותם בעדינות על מלית הגבינה. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כשעה. לצנן את העוגה היטב. להכניס למקרר. לשחרר את העוגה מהתבנית רק אחרי שהייתה במקרר לפחות 5 שעות. את העוגה יש לאחסן במקרר

עוגת גבינה אפויה עם משמשים