פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות

פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות

מכניסים לתנור תוך פחות מחצי שעה יש ארוחה חמה וטעימה. למעשה זו פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות של גלי שלי שלא ממש אוהבת ירקות בטח שלא עגבניות ולא טעמים ומרקמים חדשים. להפתעתי ושמחתי הרבה ברגע שלקחה ביס מהפשטידה אמרה לי אמא זו הפשטידה שלי! 
הפשטידה מזכירה לזניה אבל פחות כבדה במרקם ובטעמים. אפשר להוסיף לפשטידה זיתים או תירס גלי אמרה שאין צורך :) עשיתי לעצמי קיצור דרך והשתמשתי ברוטב עגבניות מוכן לפעמים אין זמן ונחמד שיש תחליף זמין וטעים אבל אם יש לכם רוטב עגבניות תוצרת בית זה הכי טעים ובריא

פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות

הערות והצעות

כמובן שאפשר להוסיף ירקות ובצל מטוגן לפשטידה אם הילדים שלכם אוהבים :) רוצים להעשיר את הפשטידה? הוסיפו גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.

מצרכים לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 15 ס"מ

250 גרם פסטה יבשה מסוג פרפאלה או כל צורה אחרת שאתם אוהבים
400 גרם רוטב עגבניות קלאסי
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 יח' ביצה גודל
L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון דק
1/2 כפית אורגנו מיובש (לא חובה רק אם אוהבים)

פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן היטב את התבנית
  • לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן לסנן ולא לשטוף במים קרים את הפסטה. להוסיף לפסטה החמה את רוטב העגבניות לערבב היטב. למזוג שמנת לבישול ולהוסיף 100 גרם גבינה צהובה,2 ביצים טרופות ,מלח, פלפל ואורגו לערבב היטב ולהעביר את תערובת הפסטה לתבנית ליישר ולפזר מעל 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • לכסות את התבנית בנייר אפייה ולחורר את הנייר בכמה מקומות כדי לשחרר את האדים לאפות כך את הפשטידה מכוסה במשך 20 דקות
  • לאחר 20 דקות להסיר את נייר האפייה ולהמשיך לאפות כ- 20 דקות נוספות להזהבה
פשטידת פסטה ברוטב עגבניות וגבינות