עוגת תפוחים נוסטלגית

 עוגת תפוחים נוסטלגית

עוגת תפוחים על בסיס בצק פריך במילוי תפוחים עשיר ומעל פירורים  פריכים עם אגוזים. ריח של עוגת תפוחי עץ נאפת בתנור, ריח נפלא שמביא אותי לזיכרונות ילדות נהדרים ומתוקים.

עוגת תפוחים נוסטלגית

מצרכים

לתבנית תנור עמוקה בגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ 

בצק פריך

100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה גודל
L
1 כפית גרידת לימון
1כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
לפיזור מעל הבצק - 4 כפות פירורי לחם (לא מתובלים ולא זהובים)

מלית תפוחי עץ

2 ק"ג תפוחי עץ לאפיה (גרנד אלכסנדר או גרני סמית')
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
6 כפות פירורי לחם ללא תבלינים או פירורי ביסקוויטים
1 כפית קינמון
1כף גרידת לימון
100 גרם  צימוק כהה או בהיר

שטרוייזל אגוזים

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
100 גרם אגוזי מלך או שקדים קצוצים עבה
1/2 כפית קינמון

אופן הכנה

בצק פריך 

בקערת מיקסר לשים יחד חמאה, סוכר ובעזרת וו גיטרה לעבד לקבלת פירורים כשלוש דקות.
להוסיף ביצה, גרידת לימון ותמצית וניל ולערבל עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב במהירות בינונית עד לקבלת בצק מגובש. 
להוציא למשטח מקומח, לאחד את הבצק למלבן ,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה
.
לאחר חצי שעה, לקמח מעט את תבנית התנור, לרדד את הבצק לריבוע קצת יותר מגודל התבנית ולהעבירו לתבנית (אפשר לרדד על נייר אפייה ואז קל להעביר את הבצק),לדאוג שגם השוליים ירופדו בבצק. לחורר עם מזלג את הבצק בכמה מקומות.
לפזר על הבצק 4 כפות פירורי לחם.

עוגת תפוחים נוסטלגית

מלית תפוחי עץ 

לקלף את התפוחים, לחתוך לפרוסות דקות (אפשר גם במעבד מזון)
אני אוהבת לסחוט מעט את הפרוסות כדי להוציא חלק מהנוזלים. להעביר לקערה גדולה
. להוסיף לתפוחים סוכר, פירורי לחם, קינמון ,גרידת לימון וצימוקים. לערבב היטב. ולהעביר לתבנית, לשטח בצורה אחידה להדק את מלית התפוחים היטב שלא יהיו רווחים בין שכבות התפוחים
.

עוגת תפוחים נוסטלגית

שטרוייזל אגוזים 

לערבב יחד את כל החומרים בידיים או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת פירורים ,שהם שטרוייזל.
לפזר את הפירורים ׁ(שטרוייזל אגוזים) מעל מלית התפוחים בצורה אחידה, אני אוהבת להדק אותם למלית התפוחים כדי שיהיה לי נוח לחתוך ולהגיש.
לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כשעה. אני נוהגת לאפות חצי שעה על הרשת שמונחת בתחתית התנור (המסילה הנמוכה ביותר) ולאחר חצי שעה אני מעלה את הרשת לאמצע התנור וממשיכה לאפות עוד כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב יפה.
בימים חמים ,רצוי לאחסן עוגת תפוחים במקרר ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה

עוגת תפוחים נוסטלגית

עוגת תפוחים נוסטלגית