עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים
עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים שילדים אוהבים לאכול וגם להכין. כבר מגיל קטן הרגלתי את הילדים שלי להכין יחד עוגיות וככה אנחנו מבלים זמן איכות משותף וטעים. כיום הם כבר מתבגרים שסגורים בחדרם ואם מתחשק להם משהו מתוק הם מכינים בעצמם ואני משתדלת לא להתעצבן מהבלגן במטבח
מצרכים
24 עוגיות גדולות
150 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
75 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל, 1 כפית מיץ לימון
245 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
225 גרם שוקולד צ'יפס מריר
286 גרם סוכריות עדשים ממולאות שוקולד השתמשתי ב- m &m
אופן הכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות
- לחתוך חמאה לקוביות ולחמם במיקרוגל 30 שניות על חום נמוך לריכוך
ולא להמסה. להעביר לקערת המערבל (אפשר גם לערבב עם כף עץ)
- להוסיף סוכר, סוכר חום ולערבל במהירות איטית כשתי דקות
- להוסיף ביצה, תמצית וניל, מיץ לימון ומלח. לערב לתערובת אחידה.
לפעמים במיקסר צריך לעצור רגע ובעזרת מרית לאסוף מדפנות הקערה ומהתחתית את
החמאה כדי שנקבל תערובת אחידה
- לנפות קמח עם אבקת סודה לשתייה, להוסיף לקערת המערבל ולערבב
במהירות איטית לקבלת תערובת אחידה
- להוסיף מחצית מכמות השוקולד צ'יפס והעדשים ולערבב עם כף עץ
- לרפד תבנית תנור בנייר אפייה, בעזרת כף גלידה או כפית רגילה
ליצור כדורים
- לצפות כל כדור בשוקולד צ'יפס וסוכריות עדשים ולהניח במרווחים
גדולים בתבנית
- לאפות 12 דקות ולצנן היטב
- חשוב להקפיד לחמם את החמאה רק עד שהיא מתרככת ולא נמסה. אין צורך לקרר את הבצק
- אפשר להפחית את כמות העדשים לפי טעמכם האישי. ניתן להוסיף אגוזים כמו פקאן או אגוזי מלך