פאי שוקולד קלאסי

 פאי שוקולד קלאסי

פאי חגיגי ומפנק. אני אוהבת להכין את הפאי למכורים לשוקולד כי הוא תמיד גונב את ההצגה. אצלנו במשפחה ממש אוהבים קינוחי שוקולד בכל הגילאים מהקטנים ועד הבוגרים.

פאי שוקולד קלאסי

מצרכים

תבנית פאי עם תחתית  נשלפת בקוטר 24 ס"מ

קלתית בצק פריך

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
150 גרם חמאה קרה
75 גרם סוכר (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1-2 כפות מים קרים

מלית שוקולד

150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L ועוד 1 חלמון (הצהוב)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
קורט מלח

ציפוי שוקולד

125 גרם שוקולד  מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם פניני שוקולד משלושה שוקולדים לעיטור

פאי שוקולד קלאסי

אופן הכנה 

קלתית בצק פריך

  • בקערת מערבל שמים חמאה חתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עם וו גיטרה עד לאיחוד בין החמאה לסוכר
  • מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבל רק עד לקבלת פירורים גדולים ומרקם כמו של קוטג'
  • מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש מוסיפים 1-2 כפות מים קרים
  • חשוב לא לערבל יותר מידי את הבצק כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך. הכוונה היא שאחרי האפייה מתקבל בצק ממש קשה ומוצק שקשה לחתוך אותו ועוד יותר לא נעים לנגוס בו
  • אם בחרתם להכין את הבצק במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח, סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה
  • מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את הבצק כ- 3 ס"מ יותר מקוטר תבנית הפאי. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי, השיטה היא לגלגל את הבצק על המערוך ואז בזהירות לשחרר מהמערוך על גבי התבנית או לחילופין לקפל את הבצק ואז לסדר אותו בתבנית. מהדקים את הבצק לדפנות ודוקרים אותו עם מזלג על מנת שלא יהיו לנו גבעות באפייה.
  • מקררים חצי שעה לפחות , אני ממליצה להקפיא. בשלב הזה אפשר לעטוף בניילון ולהקפיא את הקלתית לכמה ימים ועד חודשיים.
  • לאחר הקירור מניחים על הבצק נייר אפייה. על מנת שהנייר ישב טוב על הבצק אני מקמטת ומועכת את הנייר כדי שיהיה גמיש ולאחר מכן פורסת אותו מעל הבצק. מניחים על הנייר משקולות כמו שעועית יבשה או חומוס יבש. התהליך נקרא אפייה עיוורת
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות. מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד לקבלת קלתית אפויה וזהובה. שימו לב זהוב בהיר ולא אפייה מלאה כי אנחנו נמלא את הקלתית במילוי שוקולד טעים. חשוב לקרר את הקלתית לפני השלב הבא




פאי שוקולד קלאסיפאי שוקולד קלאסי

מלית שוקולד

  • ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה למשך דקה וחצי בחום בינוני. בוחשים היטב בעזרת מטרפה. אם עדיין נותרו מעט גושי שוקולד יש להוסיף זמן חימום במיקרוגל על חום נמוך לעוד 30 שניות
  • מקציפים ביצה, חלמון,  סוכר וקורט מלח לקבלת קצף בהיר וסמיך. אני עושה זאת בעזרת מיקסר ידני כי זו כמות קטנה מאוד אפשר גם להקציף עם מטרפה אם יש לכם כוח בידיים
  • מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת השוקולד בעזרת מטרפה ומעבירים לקלתית. חשוב ליישר כדי שלא יהיו לנו גבעות קטנות
  • אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות. המלית צריכה להיות מעט רוטטת ולא נוקשה. שימו לב לא לאפות יותר מזה על מנת שהמלית תצא רכה ומלאת טעמים ולא יבשה
  • מצננים היטב את הפאי ומעבירים לצלחת הגשה
פאי שוקולד קלאסיפאי שוקולד קלאסי

ציפוי שוקולד
  • מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל ומוזגים מעל השוקולד הקצוץ ששמנו בקערה. כדאי לתת לעמוד כדקה מכוסה. אני שמה צלחת גדולה מעל הקערה ורק לאחר מכן לערבב מגיוון שככה השוקולד מתחמם באופן איטי וזה חשוב למרקם של קרם השוקולד
  • בוחשים היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מקררים מעט ומצפים את הפאי
  • מפזרים פניני שוקולד ומעבירים למקרר להתייצבות. הכי טעים לאכול את הפאי בטמפרטורת החדר
פאי שוקולד קלאסי

הערות והצעות

  • לפרווה יש להחליף חמאה במרגרינה ושמנת מתוקה בשמנת צמחית באותן הכמויות
  • אני משתמשת בשוקולד מריר מעל 50% מוצקי קקאו. ככל שעולים באחוז מוצקי הקקאו השוקולד יותר טעים ומעניק לנו תוצאה סופית משובחת
  • אם רוצים לתת טעמים נוספים ניתן להוסיף כף קליפת תפוז מגוררת דק למלית הפאי וגם 2 כפות של ליקר קפה או ליקר פירותי שטעים לכם
  • לפאי שוקולד נוגט יש להוסיף שתי כפות אבקת נוגט למלית השוקולד ולפזר מעל ציפוי השוקולד אבקת נוגט. טעם הנוגט ממש אהוב אצלי בבית. ממליצה לכם לנסות
  • הפאי נשמר במקרר עד שבוע ואאפשר להכינו מראש ולהקפיא בקופסה אטומה היטב. לפעמים אני מכינה רק את הקלתית ומקפיאה אותה לפני שלב האפייה.
  • אם בא לכם קצת שחיתות אפשר להגיש את הפאי עם קצפת או גלידה וקצת פירות טריים כמו תותים
פאי שוקולד קלאסי