קרפ שוקולד ונוטלה

קרפ שוקולד ונוטלה

לפעמים בא לי לפנק את חגי והילדים בארוחת בוקר מושקעת ואז אני מכינה להם קרפ צרפתי או פנקייק. הפעם החלטתי בחרתי להכין את הקרפ עם קקאו כדי שיהיה לו צבע שוקולדי מהמם והגשתי אותו עם ממרח נוטלה ופירות טריים. אני אוהבת להכין דברים שלא מצריכים השקעה גדולה ונראים מהמם.
לכן להכין קרפ שוקולד זו בחירה מושלמת מבחינתי.
אני מורחת שכבה ממש דקה של נוטלה ומעל מסדרת פרוסות של בננות ותותים וזה כל כך טעים!

קרפ שוקולד ונוטלה

מצרכים

15 קרפים קטנים או 7 גדולים

240 מ"ל חלב (1 כוס)
60
מ"ל מים (1/4 כוס)
2
כפות סוכר
140
גרם קמח (1 כוס)
16
גרם קקאו (2 כפות)
קורט מלח
1
כף שמן
2
ביצים גודל L
1
כפית תמצית וניל
1/4
כפית שמן לשימון המחבת

להגשת הקרפ

ממרח נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים
פירות טריים חתוכים

קרפ שוקולד ונוטלה

אופן הכנה

  • מנפים קמח וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח מערבבים עושים גומה
  • בקערה נפרדת טורפים יחד חלב, ביצים, מים, תמצית וניל ושמן ולאחר מכן מוזגים לגומה בקמח. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. מסננים את התערובת כדי שלא יהיו לנו גושים
  • מחממים מחבת קוטר 20 ס"מ. שמים רבע כפית שמן ומנגבים עם נייר מגבת
  • מוזגים פנימה כחצי מצקת מהתערובת ומסובבים מעט את המחבת כדי שכל שטח הפנים יהיה מכוסה וללא חורים או רווחים. ממתינים כדקה והופכים את הקרפ בעדינות לטיגון מהיר כעשרים שניות
  • מעבירים את הקרפ המוכן לצלחת ומכינים את שאר התערובת באותה הדרך. אין צורך לשמן את המחבת שוב.
  • מורחים נוטלה על הקרפ. מסדרים מעל פרוסות פירות טריים. אני שילבתי בננה ותותים. מקפלים לחצי ואז לרבע ומניחים על צלחת הגשה 
  • אפשר להכין את הקרפים רק עם נוטלה ולהגיש בנפרד צלחת עם פירות טריים ואז כל אחד יוסיף לעצמו את הפירות שהוא אוהב
  • ניתן לשמור את הקרפים ללא הפירות במקרר עד שלושה ימים

 

קרפ שוקולד ונוטלה