ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל

ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל

מתכון טבעוני. בצק פריך על בסיס שמן וטחינה מעליו מפזרים חלבה מסולסלת.
קוצצים כמה סוגי אגוזים לפי הטעם האישי. הפיסטוקים הוסיפו טעם וצבע נהדרים.
לאחר האפייה "משקים" את הריבועים בסירופ מייפל (הסוג שאתם אוהבים וטעים לכם)
מחכים בסבלנות רבה (כי הריח משגע!) וחותכים למלבנים קטנים.
יוצאת כמות גדולה של ריבועי חלבה ואגוזים.
אני מחלקת לקופסאות קטנות. מפרידה עם נייר אפייה בין השכבות וישר למקפיא

ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל

מצרכים 

תבנית בגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ

בצק פריך

350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
4 כפות סוכר דמררה
1/4 כוס מים קרים

מלית חלבה אגוזים

250 גרם חלבה מסולסלת או רגילה בטעם שוקולד או וניל
350 גרם תערובת אגוזים
האגוזים בהם אני השתמשתי- לוז, פקאן, מלך ופיסטוקים. אגוזים לא קלויים ולא מלוחים
240 מ"ל סירופ מייפל (1 כוס)

ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל

ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
  2. לערבב את כל חומרי הבצק בקערה גדולה, הבצק יצא מעט פירורי וזה בסדר גמור. (אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד כף או שתי כפות מים קרים) להעביר את הבצק לתבנית ולהדק היטב, אין צורך לרפד את דפנות התבנית
  3. לפזר על הבצק חלבה מסולסלת באופן שווה וממש להתאפק לא לאכול מהחלבה כי יש לה ריח משגע
  4. לקצוץ את האגוזים לגודל בינוני (לא דק מידי ולא לטחון) לפזר את האגוזים מעל החלבה, את הפיסטוקים שמתי אחרונים כדי שיראו את הצבע הירוק הנהדר שלהם
  5. להכניס את התבנית לתנור, רצוי לשים את התבנית במסילה התחתונה של התנור על מנת שהבצק יאפה היטב (לא על תחתית התנור אלא על המדף התחתון)זמן אפייה כעשרים דקות עד להזהבת האגוזים
  6. לאחר הוצאת התבנית מהתנור לשפוך סירופ מייפל באופן שווה
  7. לתת להתקרר היטב ואז לחתוך עם סכין לחם ארוכה ומשוננת למלבנים או ריבועים קטנים
  8. יש לשמור את הריבועים במקרר או במקפיא
ריבועי חלבה ואגוזים עם מייפל