עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

פעם לפני שהיה מחסור בחטיפי מקופלת הייתי מכינה את המתכון הזה רק עם חטיפי מקופלת שוקולד חלב. העוגה נולדה עקב מצבור של החטיף הנפלא הזה בקופסת הממתקים של הילדים. הושבתי את גלי המתוקה שנהנתה מאוד לפתוח אריזות של חטיפי מקופלת קטנים. כמובן שבסוף התהליך היו המון פירורים מתוקים לאסוף הישר לתוך הפה הקטן והמתוק שלה.
ברגע שהעוגה יצאה מהתנור נרשמה הצלחה מסחררת ותוך פחות מיומיים התחסלה העוגה.
כיום אני מכינה את העוגה משוקולד חלב איכותי אותו אני קוצצת היטב.
המקופלת של היום משום מה עם טעם שונה לגמרי מזו שהייתה בעבר.
עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

מצרכים

לשתי תבניות אינגלישקייק או תבנית סיר פלא

100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים גודל L
כף תמצית וניל איכותית
250 גרם גבינה לבנה 5% (גביע קטן)
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם שוקולד חלב איכותי או חטיף מקופלת חלב קצוץ לחתיכות בינוניות

עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

אופן הכנה

  • להקציף יחד עם הגיטרה או המקצף בקערת המערבל סוכר לבן, סוכר חום, שמן וחמאה לתערובת אוורירית. מתקבלת תערובת בגוון חום בהיר. להמשיך להקציף ולהוסיף ביצים בהדרגה. יש להקציף עד שמתקבלת תערובת אוורירית בהירה. להוסיף לתערובת גבינה לבנה ולהקציף כדקה.
  • לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לתערובת בהדרגה עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • לקפל לתוך התערובת בעזרת כף עץ או מרית את חטיף המקופלת. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות. לבדוק עם קיסם, לכל תנור יש פיזור חום שונה . לא להסתמך רק על הצבע החיצוני של העוגה. אם העוגה עדיין לא מוכנה מבפנים להניח עליה נייר אפיה ולהוסיף עוד זמן אפייה לפי הצורך.
  • העוגה טובה מחוץ למקרר כשלושה ימים
עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב

הערות והצעות

  1. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לעוגה בכמות של חצי כוס
  2. אם אין לכם מקופלת ניתן לקצוץ שוקולד חלב באותה הכמות
  3. לא אוהבים שוקולד חלב? שימו שוקולד מריר קצוץ באותה הכמות. 
  4. לפרווה במקום חמאה - מרגרינה, במקום גבינה לבנה - קרם קוקוס, במקום מקופלת - שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס.
עוגת וניל וחטיפי שוקולד חלב