חטיף פצפוצי אורז בשני שוקולדים

חטיף פצפוצי אורז בשני שוקולדים

נהדר לפסח וללא גלוטן עם שוקולד הרבה שוקולד בשני צבעים וטעים כדי שיהיה טעים.  
רצוי לשמור את החטיפים טוב טוב מפני הילדים כי הם חיסלו אותם במהירות האור  
וטענו כי זה מזכיר להם את חטיף טעמי האהוב על כולנו

חטיף פצפוצי אורז בשני שוקולדים

מצרכים

תבנית מלבנית 25 ס"מ על 30 ס"מ

בסיס שוקולד לבן
150 גרם פצפוצי אורז (3 כוסות)
250 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה

שכבה שוקולד מריר וחלב
200 גרם פצפוצי אורז (4 כוסות)
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה מתוקה

לעיטור-  50 גרם שוקולד לבן מומס

חטיף פצפוצי אורז בשני שוקולדים

אופן הכנה

לרפד תבנית בנייר אפיה.

בסיס שוקולד לבן

לשים בקערת זכוכית שוקולד לבן קצוץ וחמאה חתוכה לקוביות. להמיס בטמפרטורה נמוכה-בינונית. לשים לב שוקולד לבן נשרף בקלות. אם אתם לא מכירים מספיק טוב את המיקרוגל שלכם, עדיף להמיס מעל סיר עם מים רותחים. לערבב יחד את תערובת השוקולד הבלן ופצפוצי האורז. להעביר לתבנית ולהדק היטב בעזרת כף. חשוב להדק היטב שלא יתפורר בזמן החיתוך.

שכבת שוקולד מריר וחלב

ממיסים יחד שוקולד מריר קצוץ ושוקולד חלב קצוץ יחד עם החמאה. מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לבחוש היטב. להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב. לשטח את תערובת השוקולד והפצפוצים מעל השכבה הלבנה. להדק היטב. לזלף את השוקולד הלבן פסים לאורך ולרוחב מעל הפצפוצים החומים. להקפיא למשך שעה. לחתוך למלבנים ולשמור במקרר או במקפיא

הערות והצעות

  • ניתן לטחון קצת את פצפוצי האורז כדי לקבל מרקם יותר עדין
  • אוהבים חמאת בוטנים? אפשר להוסיף לתערובת השוקולד המריר כמות גדולה יותר של חמאה בוטנים ,עוד שלוש כפות בנוסף למה שכתוב במתכון
  • אוהבים חלבה? החליפו את חמאת הבוטנים בממרח חלבה ופזרו למעלה חלבה קצוצה
  • ואם לא אוהבים שוקולד לבן? אז תכינו כמות גדולה יותר של שכבת השוקולד המריר וחלב
חטיף פצפוצי אורז בשני שוקולדים