אוזני המן עם בטטה וגבינות

אוזני המן עם בטטה וגבינות

אוזני המן מבצק פריך מלוח במילוי קוביות בטטה צלויה בתנור,
גבינה בולגרית, גבינה צהובה והכי חשוב עירית קצוצה שמוסיפה המון טעם וצבע.
אוזני המן עם בטטה וגבינות

מצרכים

30 אוזני המן

בצק פריך מלוח

300 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
150 גרם חמאה
1 ביצה בגודל
L
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
2-3 כפות קמח לקימוח משטח העבודה

מלית בטטה וגבינות

2 בטטות בגודל בינוני (500 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס עבה, אורגנו מיובש
100 גרם גבינה בולגרית קשה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה צהובה או קשקבל מגוררת
חצי צרור עירית קצוצה

אוזני המן עם בטטה וגבינותאוזני המן עם בטטה וגבינות

אופן הכנה

בצק פריך

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד. אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דקות

מלית בטטה וגבינות

  • לקלוף בטטות ,לחתוך לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ על 1/2 ס”מ. להניח על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להוסיף מעל שמן זית, להוסיף מלח, פלפל שחור ומעט אורגנו לערבב בידיים ולשטח בתבנית. לאפות את הבטטות כ- 30 דקות בחום של 190 מעלות עד שהן מוכנות. לצנן היטב. להעביר את קוביות הבטטה לקערה להוסיף גבינה בולגרית חתוכה לקוביות, גבינה צהובה מגוררת ועירית קצוצה ולערבב
  • לרדד את הבצק ולחתוך לעיגולים בקוטר 4 ס”מ. לשים כפית גדושה במלית בטטה ולהרטיב עם מעט מים את קצוות העיגול (אני טובלת את האצבע במים ואז מרטיבה את הבצק) לא צריך לסגור את הבצק מעל המלית לגמרי כדאי שיראו חלק מהמלית
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות כ- 25 דקות עד להזהבה. יש להגיש אותן חמימות
  • אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים
  • אם אתם אוהבים אפשר למרוח מעט ביצה טרופה ולפזר שומשום או קצח על הבצק לפני האפייה
אוזני המן עם בטטה וגבינות


אוזני המן עם בטטה וגבינות