עוגיות שוקולד צ'יפס עם טחינה ושיבולת שועל
עוגיות שוקולד צ'יפס הן קלאסיקה, אהובות ומוצלחות.
לאור זה שהילדים שלי מאוד אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס ניסיתי
לשנות את המתכון הקלאסי ולהפוך את העוגייה לקצת יותר בריאה, אני לא אומרת שהעוגיות
האלו הן סופר בריאות
אבל בריאות הנפש לא פחות חשובה נכון?
אז הורדתי מכמות
החמאה והחלפתי בטחינה גולמית.
הוספתי שיבולת שועל שמעניקה המון סיבים תזונתיים
ונפח לעוגייה
אפילו הכנסתי קצת סילאן כדי להעשיר את הטעם וצבע העוגייה.
אצל
הילדים שלי המתכון הוכתר כמנצח וילדים מרוצים זה אומר אמא מרוצה
מצרכים
30-40 עוגיות בגודל בינוני
100 גרם חמאה רכה
100 גרם טחינה גולמית (אפשר רגילה או
משומשום מלא מה שטעים לכם)
150 גרם סוכר חום כהה ( 3/4 כוס )
40 גרם סילאן (2 כפות)
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
100 גרם קמח רגיל (2/3 כוס)
140 גרם קמח מלא (1 כוס)
150 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1/2 1
כוסות)
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
150 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס מריר
ועוד 100 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס
מריר לציפוי (לא חובה)
אופן הכנה
- להקרים יחד חמאה, טחינה ,סוכר
חום, סילאן, מיץ לימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. אני עושה את השלב
הזה במיקסר עם וו גיטרה. אפשר גם להקרים עם מטרפה בערבוב ידני
- להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב
אחת אחרי השנייה
- לנפות יחד קמח רגיל ,קמח מלא
ואבקת סודה לשתייה. להוסיף פנימה מלח, שיבולת שועל, קינמון ושוקולד צ'יפס
ולערבב היטב. להוסיף ולערבל מעט ,עד שכל החומרים מתגבשים לעיסה אחידה. אני
ממליצה להכניס למקרר את התערובת למשך שעה כי אז יותר קל ליצור ממנה כדורים
- ליצור כדורים בגודל בינוני. אני
משתמשת בכף גלידה קפיצית בגודל קטן ליצירת הכדורים. אפשר גם עם ידיים מעט
רטובות ליצור כדורים אם אין כף גלידה קפיצית.
- לסדר את כדורי הבצק על תבנית
אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה עם רווח של כ-2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אם רוצים בשלב הזה ניתן לעטר את העוגיות בכמה נטיפי שוקולד צ'יפס
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות
את העוגיות כ-15 דקות (תלוי בתנור) לשים לב שלא ישחימו יתר על המידה
- להעביר את העוגיות החמות בעזרת
תרווד או מרית לרשת צינון ולאחסן בכלי אטום כשהעוגיות קרות לגמרי
הערות והצעות
- אני משלבת בין קמח מלא וקמח רגיל במתכון. ניתן להכין מקמח רגיל בלבד או קמח מלא בלבד רק לשמור על סך כל כמות הקמח במתכון שהיא 240 גרם
- ניתן להחליף סילאן בדבש באותה הכמות
- שיבולת שועל אינסטנט - כמו קוואקר כזו שעברה בישול מקדים וייבשו אותה. ניתן להשתמש בשיבולת שועל רגילה. יש לטחון אותה חצי טחינה כדי שתהייה יותר עדינה ותשתלב בבצק
- לא ניתן להמיר חמאה בשמן. זה ישנה את מרקם העוגיות ואת הפריכות שלהן. אפשר לנסות עם שמן קוקוס. אצלי הילדים לא אוהבים את הטעם שלו
- חשוב לחכות לאחר האפייה עד שהעוגיות יהיו ממש קרות כולל השוקולד כדי לאחסן בקופסה. אם לא מחכים השוקולד למעלה יימרח והעוגיות יידבקו אחת לשנייה -זו המלצה לגמרי מניסיון אישי