חיתוכיות גבינה וצימוקים מתכון של סבתא
ריבועים נפלאים של בצק פריך, מעליו
מלית גבינה עשירה ורכה עם צימוקים
והכי טעים
פירורים פריכים וזהובים.
חיתוכיות גבינה וצימוקים מתכון של סבתא
כי זו עוגה עם טעם
של פעם שמעלה הרבה זיכרונות ממאפים שסבתא הכינה לנו באהבה.
מצרכים
תבנית תנור גדולה במידות 35 ס"מ
על 25 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
בצק פריך לבסיס ולציפוי פירורים
300 גרם חמאה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל, 1 כפית קליפת לימון
מגוררת
450 גרם קמח (1/3 4 כוסות)
אופן הכנה בצק פריך
- בקערת המערבל לשים יחד חמאה וסוכר.
- בעזרת וו גיטרה לערבל לאחידות.
- להוסיף ביצה, תמצית וניל וקליפת לימון. לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף את הקמח לתערובת החמאה ולערבל רק עד שמתקבלים פירורים בצק גדולים. לשים לב לא לעבד יותר מדי אחרת נאבד מפריכות הבצק.
- להעביר את הבצק למשטח מקומח. לאסוף את הבצק ליחידה אחת לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר שעה.
- מחלקים את הבצק הפריך שהכנו ל 2/3 ו- 1/3. את החלק הקטן שמים במקפיא. את החלק הגדול מניחים על נייר אפייה שפיזרנו עליו מעט קמח כדי שהבצק לא יידבק.
- מרדדים לריבוע שגדול ב- 2 ס"מ מגודל התבנית שבחרנו, מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית. מרפדים את השולים. (אפשר גם בלי נייר אפיה, רק שזה יותר נוח לעבוד עם נייר אפייה ולהעביר את הבצק לתבנית )
מלית גבינה
750 גרם גבינה לבנה 5%
500 מ"ל שמנת חמוצה 15% (1 גביע גדול או 1/2 2 גביעים רגילים)
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות) - אם לא אוהבים מתוק אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 150
גרם שזה 3/4 כוס
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה)
2 כפות קורנפלור
4 ביצים גודל L
150 גרם צימוקים (אפשר גם לשים שוקולד
צ'יפס זה יוצא נהדר)
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הצימוקים לתערובת אחידה.
- מוסיפים צימוקים ומעבירים את המלית לתבנית עם הבצק ומיישרים.
- מוציאים מהמקפיא את הבצק הפריך ומגרדים בעזרת פומפייה עבה מעל מלית הגבינה בשכבה אחידה שיכסה את הכל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כשעה עד שהפירורים מעל מזהיבים. ( אני אופה 30 דקות בחלק התחתון של התנור ועוד 30 דקות בחלק האמצעי של התנור)
- מצננים היטב. לפני שמעבירים למקרר, בעזרת סכין חד חותכים לריבועים ואז מאחסנים במקרר.