פאי שוקולד וחלבה
אם נתקעתם ברגע האחרון בלי קינוח לארוחת החג יש לי בשבילכם רעיון משגע. תכינו פאי. אפשר להכין אותו כמה שעות לפני ארוחת החג והוא יחכה בנחת במקרר עד להגשה המתוקה. בפסח בסיס הפאי עשוי מעוגיות יין ובשאר ימות השנה מביסקוויטים או עוגיות חמאה
מצרכים
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
בסיס עוגיות
250 גרם עוגיות יין של פסח ׁ(בשאר ימות השנה ניתן להשתמש בביסקוויטים)50 גרם שומשום
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות סילאן
3 כפות טחינה גולמית
מלית שוקולד לבן חלבה
100 גרם שוקולד לבן50 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם חלבה וניל
מלית שוקולד מריר וחלבה
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
100 גרם חלבה וניל
שק זילוף
אופן הכנה
בסיס
מלית
ממיסים בקערת זכוכית בגודל בינוני שוקולד לבן
קצוץ, שמנת מתוקה וחלבה קצוצה. יש לחמם במיקרוגל על עוצמת חום נמוכה (חשוב כי
שוקולד לבן עדין ונשרף בקלות) למשך 50 שניות ואם יש צורך להוסיף עשר שניות או
יותר. לערבב עם מטרפה עד שהתערובת חלקה ואחידה, להניח בצד.
עכשיו נעשה את אותו התהליך עם השוקולד
מריר. נשים בקערת זכוכית שוקולד קצוץ, שמנת מתוקה וחלבה קצוצה. לחמם במיקרוגל למשך
דקה על חום בינוני. לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. למזוג את תערובת השוקולד
לבסיס הטארט שהכנו.
למלא שק זילוף בתערובת השוקולד הלבן
ולחתוך את הקצה שיהיה פתח צר בקוטר של כחצי ס"מ (אפשר לשים צנתר חלק לשיפור
היציבות של הזילוף) מזלפים עיגולים על גבי
מלית השוקולד המריר. אין צורך להטביע את שק הזילוף בתוך מלית השוקולד. חשוב לעבוד
לאט מכיוון שהמלית נוזלית. במידה והיא נוזלית מידי ניתן להכניס אותה למקרר לכמה
דקות אבל רק כמה דקות אחרת היא תתקשה ואז יהיה בלתי אפשרי לזלף אותה. להעביר
את הפאי למקרר להתייצבות (שעתיים לפחות) הפאי נשמר היטב במקרר למשך שבוע
ובהקפאה לפחות חודש אם לא יותר
הערות והצעות
- בשאר ימות השנה אפשר להכין את הבסיס מעוגיות אחרות כמו ביסקוויטים או עוגיות חמאה או להכין קלתית מבצק פריך
- לא מומלץ להמיר לפרווה כי השוקולד הלבן החלבי הרבה יותר טעים לדעתי
- לנמנעים מחמאה אני מציעה לנסות להחליף אותה בשמן קוקוס.
- במידה וממש לא בראש שלכם לזלף בעדינות לעיגולים יש לי בשבילכם פתרון אחר, פשוט למזוג את תערוב השוקולד הלבן על גבי השוקולד המריר בתבנית ולערבב לקבלת מראה שיש