עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה שכיף להכין ועוד יותר לאכול. יש לעוגה מרקם משגע של מוס גבינה ומשחק נהדר של טעמים וצבעים ובזכות השימוש בשני שוקולדים. אני ממש אוהבת לשלב שוקולד בעוגות גבינה. התלבטתי אם להעמיס על העוגה ציפוי גאנאש או קצפת ובסוף החלטתי להשאיר אותה ערומה ולתת לטעמים הנהדרים של העוגה לדבר בעד עצמם בלי תוספות. בהגשה הנחתי צלוחיות עם כדורי שוקולד פריכים במגוון צבעים וטעמים וכל פרוסה קיבלה חופן קטן של פניני שוקולד.
מצרכים
בסיס
100 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים
(14 יחידות)
50 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 מ"ל שמנת חמוצה 27% שומן
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן הכנה
בסיס
לרפד
תבנית בנייר אפייה ובשקף על מנת שהעוגה תצא יפה ושלמה מהתבנית. לערבב
ביסקוויטים טחונים עם חמאה מומסת ולהדק לתחתית התבנית. להכניס למקרר עד לשימוש
מלית גבינה ושוקולד
- לערבב גבינה לבנה עם מסקרפונה,
שמנת חמוצה, תמצית וניל, סוכר ואינסטנט פודינג
- להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה
אך לא נוקשה ולקפל לתערובת הגבינה
- לחלק את תערובת הגבינה באופן
שווה לשתי קערות
- להמיס שוקולד מריר (במיקרוגל
או על בן מארי איך שאתם רגילים)
- להוסיף שתי כפות מתערובת הגבינה
לשוקולד המומס ולהעביר את התערובת הגבינה, לקפל בעדינות ולצקת לתבנית ששמרנו
במקרר. ליישר ולהכין את תערובת השוקולד הלבן ולהרכיב את השכבה השנייה
ללא צורך בקירור. המסה יציבה ולא יהיה ערבוב בין הצבעים
- להמיס שוקולד לבן (במיקרוגל או
על בן מארי איך שאתם רגילים)
- להוסיף שתי כפות מתערובת הגבינה
לשוקולד המומס ולהעביר את התערובת הגבינה, לקפל בעדינות ולצקת מעל תערובת
השוקולד המריר בתבנית, ליישר, לכסות בניילון נצמד מבלי שייגע בגבינה ולהעביר
למקרר ל -12 שעות לפחות
- להעביר את העוגה לצלחת הגשה
- העוגה נשמרת כשבוע במקרר. ניתן
להקפיא את העוגה וניתן לאכול אותה כמו עוגת גלידה
- חשוב מאוד להוציא את גבינת המסקרפונה מהמקרר כשעה לפני השימוש בגלל שזו גבינה שמנה ומוצקה וכדי שיהיה קל לערבב אותה עם הגבינות האחרות צריך ללתת לה להתרכך
- גבינת המסקרפונה חשובה במתכון .ניתן להחליף אותה בגבינת שמנת מעל 25% שומן אם לא מצאתם. קרם מסקרפונה לא מתאים כאן.
- לא אוהבים שוקולד לבן? החליפו לאותה הכמות בשוקולד חלב או שוקולד מריר
- הרבה פעמים מבקשים ממני תחליף לאינסטנט פודינג וניל ובכן שימו במקום 7 גרם ג'לטין. משרים 7 גרם ג'לטין ב- 42 גרם מים. מחממים מעט כדי שיהיה נוזלי ומוסיפים לתערובת הגבינה טרם הוספת השוקולדים
- ניתן לצפות את העוגה בגאנאש או קצפת או גם וגם
- אפשר להכין את העוגה ולשמור בהקפאה עד חודש בקופסה אטומה
- גודל תבנית והמרת כמויות - מתבנית בקוטר 20 ס"מ לתבנית בקוטר 22 ס"מ מגדילים את כל כמויות המצרכים במתכון ב-20% וכך לכל הגדלה נוספת כלומר מ- 22 ס"מ ל- 24 ס"מ בעוד 20% וכך הלאה