עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכר

עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל
ללא תוספת סוכר

עוגיות בריאות נפלאות. יש בהן בננה עם שיבולת שועל מסוג העוגיות עם מעט מרכיבים והמון טעם הכי חשוב שהן בריאות וטבעוניות, ללא תוספת סוכר. המתיקות מגיעה מהבננות והתמרים.
אין בהן ביצים או חמאה כך שהן טבעוניות ומאוד טעימות
כיף להתפנק בהן כאשר מחפשים משהו מתוק ובריא

עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכר

מצרכים

2  בננות בגודל בינוני בשלות
135
 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה (1/2 1 כוסות)
100
 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא טחונים דק)
 1/2
כפית קינמון
5
 יחידות תמר מג'הול
 50
גרם טחינה גולמית (5 כפות)

עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכר

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה
  • מועכים את הבננות בקערה בינונית עם מזלג או עם מועך פירה, מוסיפים שיבולת שועל מערבבים עם המזלג ולאחר מכן מוסיפים אגוזים וקינמון.
  • חותכים תמרים מוסיפים ומערבבים. לא להיבהל מגושי התמרים מכיוון שנערבב החתיכות ייפרדו אחת מהשנייה ואז מוסיפים טחינה גולמית ומערבבים עם המזלג
  • יוצרים כדורים ומועכים אותם עם מזלג או היד כדי ליצור עוגייה שטוחה. מניחים בתבנית, מכניסים את תבנית העוגיות לתנור ואופים כ- 25 דקות להזהבה
  • חשוב מאוד לאפות עד לקבלת צבע חום כדי שהעוגיות יהיו פריכות ויישמרו יותר מיומיים שלושה בקופסה אטומה
עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכרעוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכר

הערות והצעות

  1. אפשר לגוון בסוגי האגוזים לפי מה שאוהבים. 
  2. אם אתם ממש חייבים שוקולד אפשר לקצוץ שוקולד איכותי עם אחוזי קקאו מעל 70% ולהוסיף לתערובת. 
  3. הבננות משמשות במתכון כחומר מקשר (ממחליפות את הביצים) וגם כממתיק (במקום הסוכר) לכן לא ניתן להחליף את הבננות במשהו אחר.
  4. לא אוהבים תמרים? אפשר להשתמש בפירות מיובשים מסוג אחר, שימו לב שיהיו מיובשים טבעי וללא תוספת סוכר.
עוגיות בריאות עם בננה ושיבולת שועל ללא תוספת סוכר