עוגת שקדים ופטל בחושה

עוגת שקדים ופטל בחושה

מהסוג שמערבבים את כל החומרים בקערה אחת ומעבירים לתבנית.
הכנתי את העוגה עם קונפיטורת פטל משובחת.
זיגוג העוגה בקונפיטורה מוסיף לה טעם עשיר ומראה נהדר וחגיגי. תראו כמה שהיא יפה.

עוגת שקדים ופטל בחושה

מצרכים 

תבנית אנגלישקייק אחת מרופדת בנייר אפייה

140 גרם קמח (1 כוס)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
קורט מלח
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
2 ביצים גודל
L
60 מ”ל שמן (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם יוגורט
6 כפות קונפיטורה פטל למלית ולזיגוג

עוגת שקדים ופטל בחושה

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות
  • מנפים קמח לקערה בינונית. מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה, סוכר וקליפת לימון, מערבבים ויוצרים גומה לתוכה נמזוג את השמן ולאחר מכן נוסיף ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ויוגורט ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יוצר עוגה דחוסה במרקם צמיגי)
  • מעבירים מחצית מתערובת העוגה לתבנית, מיישרים ואז מניחים מעל שלוש כפות קונפיטורת פטל ומורחים בעדינות. מכסים בשאר תערובת העוגה ומכניסים לתנור
  • אופים כ- 30 עד 40 דקות עד לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים
  • אחרי שהעוגה התקררה מוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה. מורחים שלוש כפות קונפיטורת פטל על החלק העליון של העוגה לקבלת זיגוג מבריק וטעים
  • העוגה נשמרת בקופסה מחוץ למקרר עד שלושה ימים

הערות והצעות

  • לפרווה אפשר להחליף את היוגורט בשמנת צמחית או קרם קוקוס באותה הכמות
  • אפשר להשתמש באיזה יוגורט שיש לכם בבית. לא משנה אחוזי השומן מה שחשוב זה להקפיד על הכמות. 
  • ניתן לגוון בסוג הקונפיטורה. גם מעדן פרי שיש בו פחות סוכר יתאים כאן
  • במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים או קוקוס באותה הכמות.
עוגת שקדים ופטל בחושה