עוגת שוקולד עם קרם וניל ועוגיות אוראו
עוגת שוקולד רכה ועסיסית מעליה קרם
וניל עם פירורי עוגיות אוראו. אחת העוגות הכי אהובות אצלנו בבית בגלל השילוב
המושלם בין קרם וניל, עוגיות אוראו ושוקולד.
חשוב לשים לב שמדובר בתבנית עגולה קטנה בקוטר 20 ס"מ!
מצרכים
עוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ
בסיס עוגת שוקולד
50 גרם חמאה מומסת100 גרם סוכר (חצי כוס)
150 גרם יוגורט טבעי
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
100 גרם קמח (3/4 כוס)
36 גרם קקאו (4 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
מלית קרם וניל
300 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות)250 מ"ל שמנת מתוקה 38% או 32%
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
4 עוגיות אוראו חתוכות דק
ציפוי
4 עוגיות אוראו חתוכות בגודל בינוניאפשר להכין גאנאש שוקולד ולצפות את העוגה לפני שמפזרים את שברי העוגיות
אופן הכנה
בסיס עוגת שוקולד
- לשמן ולקמח היטב את התבנית. לערבב יחד במיקסר חמאה, סוכר לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף ביצה ולערבל. לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקקאו.
- להוסיף לקערת המיקסר מחצית מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לערבב, להוסיף חלב ואת שאר היוגורט והקמח מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר.
- מעבירים לתבנית משומנת היטב אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-20 דקות.
- לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, מחוררים את העוגה עם ידית של כף עץ, חורים בחצי גובה העוגה שלא יגיעו עד לתחתית. לצנן את העוגה לפחות שעה
קרם וניל אוראו
- בקערת המערבל לשים חלב, שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ולערבל עם מקצף (בלון) במהירות בינונית כשלוש דקות לקבלת קרם אחיד ומעט סמיך. הקרם לא צריך להיות סמיך כמו קצפת.
- להוסיף את עוגיות האוראו הקצוצות דק ,לקפל ולהעביר לתבנית עם עוגת השוקולד.
- כדי שהקרם יכנס לחורים שיצרנו עם כף העץ יש לאחוז בתבנית בצדדים ולדפוק כמה פעמים על משטח העבודה ,זה יעזור לקרם למלא את החורים בעוגת השוקולד.
- להעביר את העוגה למקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה לפזר את עוגיות האוראו הקצוצות (אם רוצים אפשר לצפות בגאנאש שוקולד לפני שמפזרים את העוגיות) להחזיר למקרר לייצוב למשך ארבע שעות לפחות. להעביר את העוגה לצלחת הגשה ובתאבון