עוגת פירות יבשים

 עוגת פירות יבשים 

עוגת פירות יבשים

אני אוהבת עוגת פירות יבשים כל השנה ולא רק בחגיגות יום ההולדת לאילנות כלומר ט"ו בשבט.
את המתכון הזה לעוגת פירות יבשים אני מכינה כל השנה
כי זו עוגה נהדרת שמחזיקה מעמד יותר משבוע והיא ממש טעימה!

עוגת פירות יבשים

מצרכים

תבנית אנגלישקייק אחת

50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
קורט מלח
2 ביצים גודל L
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפייה (1/2 1 כפיות)
250 גרם פירות יבשים קצוצים (1/2 1 כוסות)
60 מ"ל מיץ תפוזים (רבע כוס)
2 כפות מיץ לימון
2 כפות ברנדי
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
50 גרם חצאי פקאן לעיטור העוגה

עוגת פירות יבשיםעוגת פירות יבשים

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל - 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותה היטב
  • בקערה גדולה יש לשים חמאה, שמן, סוכר, מלח ולערבב עם מטרפה
  • מוסיפים ביצים ולטרוף היטב לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
  • להוסיף מיץ תפוזים, ברנדי וקליפת לימון. ולערבב
  • לנפות קמח עם אבקת אפייה ,שתי כפות מתערובת הקמח להוסיף לפירות היבשים ולערבב כדי שיצופו היטב בקמח ולא יהיו דבוקים אחד לשני
  • את שאר הקמח להוסיף לקערה הגדולה לערבב עם כף עץ ולהוסיף את הפירות היבשים
  • להעביר לתבנית, ליישר ולסדר מעל חצאי פקאן
  • לאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם יבש. לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה
עוגת פירות יבשים

 הערות והצעות

  • לפרווה יש להמיר חמאה במרגרינה או שמן קוקוס
  • במקום פקאן אפשר לגוון ולשים שקדים או אגוזי מלך
  • כדאי להשתמש בכמה סוגים של פירות יבשים כדי שהעוגה תהייה עשירה