חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

את המתכון הנהדר הזה למדתי להכין מחברתי האלופה והמקסימה יהודית אביב
אני מניחה שרובכם מכירים אותה מהבלוג
הלוחשת לאוכל
ואם אתם לא מכירים אז הגיע הזמן כי יש לה מתכונים מעולים ממש!
מה שהכי חשוב בהכנת החטיפים הוא תהליך קליית השומשום
כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד והעמוק לחטיפים.
השינוי שעשיתי לעומת המתכון המקורי של יהודית שנמצא
כאן
הורדתי מעט מכמות הסוכר והוספתי קינמון
כי אני ממש אוהבת קינמון בחטיפי שומשום פריכים

חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

מצרכים

תבנית תנור גדולה. יוצאים המון חטיפים

280 גרם שומשום  (2 כוסות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית קינמון
2 ביצים גודל L
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
140 גרם קמח (1 כוס)

חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה
  • יש שתי שיטות לקליית שומשום בתנור או במחבת יבשה על הגז, בחרו מה שמתאים לכם, השומשום צריך להיות בצבע חום בהיר וזהוב אך לא שרוף ויש לערבב תוך כדי הקלייה כי לשומשום יש נטייה להישרף במהירות. לגבי תהליך הקלייה ראו הערות בסוף המתכון
  • בקערת מיקסר לשים את כל החומרים מלבד קמח ואבקת אפייה ולערבל עם וו גיטרה במהירות בינונית כשתי דקות
  • לנפות קמח ואבקת אפייה, להוסיף לקערה ולערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה ודביקה. לשטח את התערובת בתבנית, להרטיב את הידיים אחרת זה בלתי אפשרי:)   לאפות בתנור שחומם ל - 170 מעלות במשך 20 דקות. להוציא את התבנית מהתנור ולהוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות. לחתוך בעזרת סכין חדה לריבועים קטנים ולהחזיר לתנור להמשך אפייה של כ- 30 עד 40 דקות. לא לוותר על האפייה בחום נמוך כי זה מה שעושה את החטיפים לפריכים וטעימים. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה היטב.
חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה

הערות והצעות

  • קליית שומשום במחבת ,רצוי לבחור מחבת רחבה ולחמם את המחבת על אש בינונית, להעביר את השומשום למחבת ולערבב עד קבלת צבע זהוב ויפה. בהתחלה נראה שלא קורה כלום אבל ברגע שהשומשום מתחמם הוא מהר מאוד משנה צבע וכאן יש לערבב ללא הפסקה עד שתגיעו צבע חום בהיר וזהוב ואז יש להסיר את המחבת מהאש ולצנן
  • קליית שומשום בתנור. יש לחם תנור ל-160 מעלות, לרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה ולהעיר את השומשום לתבנית, לשטח לשכבה אחידה ולהכניס לתנור. כל כמה דקות לערבב עם כף עץ עד שמתקבל צבע זהוב ויפה. להוציא מהתנור לצנן
  • אפשר להשתמש קמח מלא או קמח כוסמין במקום קמח רגיל. אם רוצים ניתן להחליף שומשום לבן רגיל לשומשום מלא
  • לא ניסיתי להכין עם תחליפי סוכר, אם הכנתם עם תחליף ספרו איך יצא
חטיפי שומשום פריכים וממש קלים להכנה