עוגת שמרים תפוחים
העוגה מהמתכון של ימימה לבצק שמרים מושלם. מתכון של אישה יקרה שהגיע אלי במקרה והתגלה כמתכון מושלם לעוגת שמרים נהדרת. הפעם הכנתי את העוגה עם מלית תפוחים עשירה וטעימה ממליצה בחום להיכנס ולקרוא על הסיפור של ימימה ולהכין את המתכון המושלם שלה לעוגת שמרים
מצרכים
ל- 2 עוגות שמרים באינגלישקייק
בצק שמרים
500 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן
125 מ"ל מים או חלב
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה גודל L
50 גרם (1/4 כוס סוכר)
5 גרם מלח
1 ביצה למריחה על העוגות לפני האפייה
סירופ סוכר - 100 גרם סוכר (1/2 כוס), 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
אופן
הכנה בצק שמרים
- לנפות קמח לקערת מערבל, לערבב פנימה שמרים יבשים או טריים. להוסיף
ביצים, סוכר וניל וסוכר. להתחיל לערבל ולהוסיף חמאה ושמן. להוסיף מים ומלח
ולערבל את הבצק כחמש דקות לקבלת בצק אחיד
- לקמח משטח עבודה, להעביר אליו את הבצק. לחלק את הבצק ל- 4 כדורים שווים. להניח את כדורי הבצק על משטח מקומח ולכסות אותם בניילון נצמד ,כדי שהבצק לא יתייבש. להתפיח אותם כחצי שעה בקיץ ושעה בחורף. זכרו שזמני התפחה משתנים ולכן צריך לבדוק את התקדמות ההתפחה.
מלית תפוחי עץ
4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית' בגודל בינוני
1/4 כוס סוכר
4 כפות פירורי לחם (רגילים לא מתובלים ולא זהובים)
1/2 כפית קינמון
8 כפות ריבת תות או כל ריבה אדומה אחרת
צימוקים כהים ,אפשר גם אגוזים קצוצים. לפי טעמכם האישי
אופן
הכנה
- לקלוף את התפוחים ולגרר על מגרדת עבה. לסחוט היטב את התפוחים
המגוררים ולהעביר לקערה בינונית. להוסיף סוכר, קינמון ופירורי לחם, לערבב
היטב
- לרדד כדור בצק למלבן באורך 35 ס"מ וברוחב 25 ס"מ. למרוח
רבע מכמות הריבה ולפזר מעל רבע מכמות מלית התפוחים. לגלגל לרולדה מהודקת. את
אותו תהליך לעשות עם כדור בצק נוסף ואז לקלוע יחד את שתי הרולדות לצורת בורג
ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. להכין כך עוד עוגה משני כדורי בצק נוספים
- להתפיח כחצי שעה, למרוח בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות כחצי שעה. בזמן שהעוגות בתנור, להכין סירופ סוכר. להרתיח יחד מים וסוכר
כחמש דקות. להסיר מהאש. כשהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליהן סירופ סוכר
בנדיבות