בצק אחד - 5 סוגי עוגיות

 בצק אחד - 5 סוגי עוגיות 

בצק אחד - 5 סוגי עוגיות

מתכון מגניב לעוגיות בחמישה טעמים מבצק אחד. אני אוהבת קיצורי דרך וכאן זה פשוט נפלא. מכינים בצק ברגע, מחלקים ל- 5 ולכל חלק מוסיפים איזה תוספת שאוהבים. ככה כולם מרוצים. יש תקופות שאין לי חשק למתכונים מסובכים. לא רוצה לשטוף הרבה כלים ובלי מיקסר. המתכון הזה נועד בדיוק לימים האלה.

בצק אחד - 5 סוגי עוגיות

מצרכים

10 עוגיות ענק ב- 5 טעמים, 2 עוגיות מכל סוג

בצק עוגיות

100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה גודל M
1 כפית תמצית וניל
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

5  סוגי תוספות 

  • 3 עוגיות אוראו קצוצות
  • נטיפי שוקולד צ'יפס מריר - 3 כפות
  • 2 כפות סוכריות צבעוניות
  • סוכריות עדשים - 3 כפות
  • ממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה) - 4 כפיות
בצק אחד - 5 סוגי עוגיות

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. בקערה בינונית לערבב יחד סוכר עם חמאה ואז יש להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבב לקבלת תערובת אחידה
  3. מנפים קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ,מוסיפים לקערה עם החמאה ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק מעט דביק
  4. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים בגודלם. ליד כל כדור שמים תוספת. אני מוסיפה חצי כמות לתוך הבצק וחצי כמות מעל העוגיות. נערבב כל כדור עם התוספת וניצור שתי עוגיות. מניחים אותן בתבנית ומקשטים בתוספת ששמרנו בצד
  5. בעוגיות עם ממרח שוקולד, מעכתי את העיגולים לפיתה ,הנחתי כפית ממרח נוטלה וסגרתי לכדור. שיטחתי קצת את הכדור ולאחר מכן פיזרתי מעל העוגייה בעזרת כפית עוד ממרח נוטלה
  6. אופים כ- 12 דקות ומחכים בסבלנות לקירור מלא של העוגיות. שימו לב העוגיות צריכות להיות מעט זהובות אך לא לאפות אותן יותר מידי כדי שלא יהיו קשות מידי
בצק אחד - 5 סוגי עוגיותבצק אחד - 5 סוגי עוגיות

הערות והצעות

  • אפשר להכין יותר סוגים לפי סוגי התוספות והטעמים שתבחרו לשים בעוגיות
  • לעוגיות פרווה יש להשתמש במרגרינה. שמן לא מתאים במתכון הזה
  • אם לא רוצים עוגיות ענק יש לחלק את הבצק לאחר הוספת הטעמים לכדורים יותר קטנים ובהתאם להפחית מזמן האפייה
  • אם הבצק יוצא לכם מעט דביק (זה לא צריך לקרות אם שוקלים את החומרים במדויק ומנפים את הקמח) אל תוסיפו עוד קמח. אפשר להכין עוגיות גם כאשר הבצק דביק. תוסיפו את הטעמים שבחרתם עם כף, תערבבו ובעזרת כפיות תניחו את התערובת על נייר אפייה. אפשרות נוספת היא להכניס את הבצק למקרר ל 15 דקות. יש לכסות שהבצק לא יתייבש.
  • אם אין לכם ביצה בגודל M שימו רק חלמון (הצהוב של הביצה) אם תשתמשו בביצים גודל L או XL הבצק יצא דביק עד דביק מאוד
בצק אחד - 5 סוגי עוגיותבצק אחד - 5 סוגי עוגיותבצק אחד - 5 סוגי עוגיות


בצק אחד - 5 סוגי עוגיות